Συχνές Ερωτήσεις

 • Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνω στον οδοντίατρο;

  Η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται 2 φόρες το χρόνο, δηλαδή ανά εξάμηνο εκτός εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι όπου γίνεται νωρίτερα.

 • Ματώνουν τα ούλα μου κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος γιατί;

  Κάποιες φορές όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας ή κάνουμε νήμα τα ούλα μας ματώνουν. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ουλίτιδας, μια ήπια πάθηση των ούλων που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό, όπως περιοδοντίτιδα εάν δεν την θεραπεύσουμε. Τι πρέπει να κάνω; πρέπει να επισκεφτώ άμεσα τον οδοντίατρο μου , να γίνει η προβλεπόμενη θεραπεία και να λάβουμε τις κατάλληλες οδηγίες.

 • Όταν πίνω ή μασάω κάτι κρύο ή ζεστό γιατί πονάω;

  Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι είναι η ευαισθησία σε κάποιο δόντι όταν πίνουν ή τρώνε κάτι κρύο ή ζεστό. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάποια ευαισθησία ή και κάποιο εκκολαπτόμενο πρόβλημα που όμως ο οδοντίατρος είναι ο αρμόδιος να μας πει. Γι’ αυτό εάν έχουμε τέτοια συμπτώματα καλό είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί του.

 • Είμαι έγκυος πρέπει να επισκεφτώ τον οδοντίατρο;

  Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει η νοοτροπία να φερόμαστε στην έγκυο σαν να είναι ΄΄άρρωστη΄΄ . ¨Ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε είναι να αμελούμε ή να αποφεύγουμε την επίσκεψη μας στον οδοντίατρο πριν ή και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Την περίοδο της εγκυμοσύνης συμβαίνουν στον οργανισμό μας πολλές ορμονικές μεταβολές ενώ η κατανάλωση γλυκών και άλλων εδεσμάτων πολλές φορές αυξάνεται. Αποτέλεσμα είναι μικρά προβλήματα που προϋπήρχαν να γίνουν εντονότερα. Η λεγόμενη επουλίδα της εγκυμοσύνης είναι ένα συχνό φαινόμενο. Μιλάμε για μια τοπική φλεγμονή στις μεσοδόντιες θηλές της εγκύου η οποία εμφανίζεται συνήθως το πρώτο τρίμηνο και υποχωρεί μετά τον τοκετό. Επίσης, οι έμετοι που μπορεί να ταλαιπωρούν την έγκυο, δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον στο στόμα με αρνητικές συνέπειες για τα δόντια . Φυσικά και δεν χρειάζεται πανικός! Εάν είστε ήδη έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος θα πρέπει άμεσα να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο. Να είστε σίγουρες ότι θα σας ηρεμήσει και θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να ζήσετε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής όπως σας αξίζει.

 • Φθορίωση και παιδιά. Είναι ασφαλές;

  Το φθόριο είναι ιχνοστοιχείο που το βρίσκουμε σε πολλές τροφές μας και μαζί με το ασβέστιο των δοντιών σχηματίζει χημικές ενώσεις που βοηθούν στην αποφυγή δημιουργίας της τερηδόνας από τις τροφές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες και πάντα μετά από συγκεκριμένες οδηγίες του γιατρού σας ακίνδυνα. Με τον όρο φθορίωση εννοούμε την τοπική εφαρμογή υλικών με φθόριο από τον οδοντίατρο με ακίνδυνο και ασφαλή τρόπο για την πρόληψη και καταπολέμηση της τερηδόνας. Επειδή τα παιδιά δεν είναι πολύ συνεπή και εξοικειωμένα στο βούρτσισμα και την σωστή υγιεινή των δοντιών, και επειδή και η κατανάλωση γλυκών είναι αυξημένη είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η σωστή προληπτική αγωγή. Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο προλαμβάνει μελλοντικά προβλήματα και εκπαιδεύει τους μικρούς μας φίλους στον σωστό τρόπο φροντίδας των δοντιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το οδοντιατρείο στην Καλλιθέα λειτουργεί
Δευτέρα-Πέμπτη πρωί 09:30-13:30,
απόγευμα 16:30-20:30, κατόπιν ραντεβού.

Το οδοντιατρείο Καμένων Βούρλων λειτουργεί κάθε Παρασκευή 09:30-20:00 κατόπιν ραντεβού.

Αναδείξτε το χαμόγελο σας τώρα! Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Διεύθυνση: Δαβάκη 49, 17672 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 9573232

Email: christoskontopanos@gmail.com

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Διεύθυνση: Αθανασίου Διάκου 7, 35008 Φθιώτιδα

Τηλέφωνο: 223 5301342

Email: christoskontopanos@gmail.com