Υπηρεσίες

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΨΙΑΣ

Η φιλοσοφία των ιατρείων μας είναι να σας κάνουμε να ΄΄ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ΄΄. Σε άνετους, ζεστούς χώρους και τεχνολογικά άρτια εξοπλισμένους, εργαζόμαστε με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ασθενή μας.

Περιοδοντίτιδα

Περιοδοντίτιδα είναι η νόσος που προσβάλλει όλους τους ιστούς που περιβάλουν και στηρίζουν τα δόντια μας (ούλα, συνδετικές περιοδοντικές ίνες, οστό). Τα αρχικά συμπτώματα είναι έντονη φλεγμονή στα ούλα με αιμορραγίες, πρήξιμο και πόνο και στην συνέχεια έχουμε κινητικότητα και μετακίνηση των δοντιών. Η κατάληξη μιας αθεράπευτης περιοδοντίτιδας είναι δυστυχώς η απώλεια των δοντιών. Επίσης έχει αποδειχθεί από πάρα πολλές έρευνες ότι η μικροβιακοί παράγοντες της νόσου αυτής επιδρούν αρνητικά στην γενικότερη υγεία του οργανισμού μας ενώ άλλοτε συνδέονται ή επιβαρύνουν γενικές παθήσεις όπως:

 • Καρδιαγγειακές παθήσεις
 • Ζαχαρώδη διαβήτη
 • Εγκεφαλικά επεισόδια
 • Οστεοπόρωση

Ποια είναι η θεραπεία;

Καταρχήν όχι πανικός.Η θεραπεία μπορεί να είναι είτε συντηρητική με την εφαρμογή υπερήχων, εργαλείων χειρός και τη λεγόμενη ριζική απόξεση, είτε χειρουργική με την ταυτόχρονη (όπου χρειάζεται) τοποθέτηση μοσχευμάτων. Με την συμβολή LAZER τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιεί το ιατρείο μας, σας εγγυόμαστε τα βέλτιστα αποτελέσματα στην θεραπεία σας.

Ενοδόντια Απονεύρωση

Στο εσωτερικό κάθε δοντιού κάτω από την σκληρή αδαμαντίνη (σμάλτο) βρίσκεται ένας θάλαμος ζωντανού ιστού αποτελούμενου από τροφοφόρα αγγεία (αρτηρίες και φλέβες) και νεύρα. Έτσι τα δόντια μας αποκτούν ζωτικότητα και αίσθηση. Όταν η βλάβη από τερηδόνα ή από κάποιο κάταγμα φθάσει σε βαθμό ώστε να προσβληθεί ανεπανόρθωτα αυτή η μάζα ιστών (πολφός), παρεμβαίνουμε με την διαδικασία της ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ,κοινώς την απονεύρωση. Στόχος είναι η ανακούφιση του ασθενούς από τα ισχυρά συμπτώματα (πόνος, πρήξιμο) αλλά και η διατήρηση του δοντιού στον οδοντικό φραγμό.
Στα ιατρεία μας διαθέτουμε:

 • Προηγμένο σύστημα μηχανοκίνητων εργαλείων νικελίου-τιτανίου, για ταχύτερη και πολλές φορές αποτελεσματικότερη θεραπεία
 • Ψηφιακή ακτινογραφία για μέγιστη λεπτομέρεια και ανάλυση της περιοχής μέσω υπολογιστή
 • LASER τελευταίας γενιάς για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση μικροβιακών λοιμώξεων σε αποστήματα.

Προσθετική

Όταν χάσουμε ένα ή περισσότερα δόντια ξεκινάει μια αλυσιδωτή αντίδραση από το στοματογναθικό μας σύστημα:

 • Τα διπλανά δόντια από το κενό που δημιουργείτε από την εξαγωγή :συγκλίνουν-στραβώνουν
 • Τα δόντια απέναντι από το κενό υπερεκφύονται-μακραίνουν.
 • Η κροταφογναθική μας άρθρωση δυσλειτουργεί εξαιτίας της προσπάθειας του στόματος να δαγκώσει ΄΄όπου και όπως΄΄μπορεί.
 • Οι ιστοί γύρω από τα δόντια που χάθηκαν ατροφούν
 • Αρνητική αντίδραση στην ψυχολογία του ανθρώπου από το αντιαισθητικό κενό που δημιουργείτε.

Τη λύση στα προβλήματα αυτά τη δίνει η Προσθετική

Ακίνητη Προσθετική

Είναι η αποκατάσταση δοντιών που λείπουν, στηριζόμενα σε υπάρχοντα δόντια. Αφού τροποποιήσουμε τα διπλανά δόντια –στηρίγματα κατασκευάζουμε θήκες ή γέφυρες οι οποίες συγκολούνται μόνιμα επάνω σ’αυτά συμπληρώνοντας τα δόντια που λείπουν με τρόπο αισθητικά και λειτουργικά πανομοιότυπο με τα φυσικά.

Κινητή Προσθετική

Όταν ο αριθμός ή η θέση των δοντιών που έχουν απομείνει μας περιορίζουν στην κατασκευή μιας μόνιμης ακίνητης αποκατάστασης τη λύση δίνει η κινητή προσθετική. Η κατασκευή μιας μερικής οδοντοστοιχίας λύνει το πρόβλημα της μάσησης, της ομιλίας και της ψυχολογίας του ασθενούς.

Εφυτεύματα

Από το 1960 έως και σήμερα η επιστήμη μας ερευνά τρόπους ώστε να εξαλείψει τα μειονεκτήματα της ακίνητης και κινητής προσθετικής. Με την αποκατάσταση ενός ελλείποντος δοντιού με ένα εμφύτευμα ή και πλήρους νωδότητας με πολλαπλά εμφυτεύματα, εξασφαλίζουμε εξαιρετικά αποτέλεσμα όσον αφορά :

 • Την αισθητική
 • Τη μασητική λειτουργία όμοια με τα φυσικά μας δόντια
 • Την ελαχιστοποίηση της ατροφίας του οστού.
 • Δεν τροχίζουμε υγιή δόντια
 • Την βελτίωση της ψυχολογίας του ασθενούς ,αφού έχει πάλι δικά του δόντια.Ιδιαίτερα στην περίπτωση που συνδυάζουμε εμφυτεύματα,στα οποία στηρίζετε οδοντοστοιχία, της οποίας η συγκράτηση και η σταθερότητα είναι άριστη.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να μπουν σε όλους;

Εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους ενήλικες αρκεί να υπάρχουν οι ενδείξεις από το ιατρικό και το οδοντιατρικό τους ιστορικό.

Παιδοδοντία-Πρόληψη

Από νωρίς εκπαιδεύουμε τους μικρούς μας ασθενείς με τις ενδεδειγμένες τεχνικές και οδηγίες στοματικής υγιεινής ώστε να αποφύγουμε την ουλίτιδα αλλά και την τερηδόνα στα νεογιλά και στα μόνιμα δόντια.

Τι κάνουμε;

 • Προληπτικά σφραγίσματα ΄΄Sealants΄΄

  Στα έξι τους χρόνια ανατέλλουν στο στόμα οι πρώτοι μόνιμοι τρπεζίτες. Είναι δόντια που δεν θα αλλάξει πια το παιδί.Με ένα λεπτό στρώμα υλικού σύνθετης ρητίνης κλείνουμε τις βαθιές αύλακες και τα βοθρία του δοντιού. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τα δόντια από την τερηδόνα ανώδυνα, γρήγορα και βέβαια χωρίς τη χρήση τροχού.

 • Φθορίωση

  Όπου κρίνουμε ότι υπάρχει τάση στο παιδί για τερηδονισμό εφαρμόζουμε τοπικά φθόριο, ισχυροποιώντας το σμάλτο των δοντιών και επιτυγχάνοντας την επανασβεστίωση τους σε ήδη υπάρχουσες αρχόμενες τερηδόνες, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε με τον τροχό και σφράγισμα αυτών.

 • Οδηγίες στοματικής υγιεινής

  Ώστε οι μικροί μας ασθενείς να μάθουν από νωρίς να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους και να προλαμβάνουν τερηδόνα και ουλίτιδα.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να μπουν σε όλους;

Εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους ενήλικες αρκεί να υπάρχουν οι ενδείξεις από το ιατρικό και το οδοντιατρικό τους ιστορικό.

Αισθητική Οδοντιατρική

Ένα όμορφο χαμόγελο που τονώνει την ψυχολογία μας είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων! Ζούμε για να χαμογελάμε!!! Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και θα γίνει η δική σας φιλοδοξία με την δική μας βοήθεια. Κάποια ενδεικτικά προβλήματα τα οποία αναλαμβάνει να λύσει η Αισθητική οδοντιατρική είναι:

 • Σκούρα δόντια
 • Παλιά και αποχρωματισμένα σφραγίσματα (ειδικά στα πρόσθια δόντια)
 • Αντιαισθητικά κενά μπροστά
 • Μικρές ή μεγάλες στροφές προσθίων ειδικά δοντιών
 • Μαύρα σφραγίσματα
 • Ανομοιόμορφα σε σχήμα και μέγεθος δόντια

Λεύκανση

Υπάρχουν σίγουρα κάποιες φορές που μπορεί να έχετε πιάσει τον εαυτό σας να θέλετε να αποκτήσετε λευκότερο χρώμα στα δόντια σας; Με ανώδυνο τρόπο και χωρίς καμία επίπτωση στο σμάλτο των δοντιών φωτίζουμε το χαμόγελο των ασθενών μας απαλλάσοντας τα δόντια από χρωστικές που δημιουργούνται από το στιγάρο τον καφέ,το τσάι,τα σκούρα ποτά (κρασί, cola κτλ.).

 • Όψεις Ρητίνης-Ligting Δοντιών

  Σε μια συνεδρία στο ιατρείο και με ελάχιστη συνήθως παρέμβαση στα μπροστινά δόντια, αλλάζουμε το σχήμα –τη μορφή και το χρώμα τους. Εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα, με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας στα υλικά τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιούμε πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 • Ολοκρεμικά ή Στεφάνες Ζιργκονίου

  Το διαμάντι της αισθητικής οδοντιατρικής! Ποτέ ξανά σκούρα ούλα γύρω από μια θήκη αφού δεν υπάρχει ίχνος μετάλλου στο σκελετό. Ακόμα και μετά από χρόνια και πιθανή υφίζηση των ούλων δεν θα δούμε γκρι όριο γύρω από τις θήκες μας.

 • Bonding

  Υπάρχει κενό ανάμεσα στα δόντια σας και σας ενοχλεί; Η μέθοδος Bonding βάζει τέλος στο αντιαισθητικό κενό ανάμεσα στα δόντια. Μόνο σε 1 συνεδρία κλείνουμε ανώδυνα τα κενά ώστε να προσδώσουμε στον εαυτό σας ένα γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελο.

 • Λευκά αντιαισθητικά σφραγίσματα

  Και σε αυτή την περίπτωση η βοήθεια της νανοτεχνολογίας μας δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας γενιάς.Έτσι πετυχαίνουμε τα σφραγίσματά μας να έχουν και εξαίρετη αισθητική και αντοχή στον χρόνο.

Ψηφιακή Ακτινογραφία

Ο υψηλής τεχνολογίας ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος παρέχει μεγάλη προστασία τόσο στον ασθενή όσο και στο προσωπικό των ιατρείωνμας. Ο ελάχιστος χρόνος έκθεσης κατά την ακτινογράφηση σημαίνει και πολύ χαμηλότερη ποσότητα ακτινοβολίας. Η απευθείας εμφάνιση της ακτινογραφίας στον υπολογιστή και η ανάλυση της μας δίνουν ένα υπερπολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο ενώ εξοικονομούμε και πολύτιμο χρόνο για την περαιτέρω θεραπεία σας

Ενδοστοματική Κάμερα

Μια ακόμη τεχνολογικά πρωτοποριακή μέθοδος διάγνωσης προβλημάτων που λόγω της θέσης τους στο φραγμό κάνουν δύσκολη την εντόπιση τους είναι η ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ. Δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία για το ΄΄μάτι΄΄ του ιατρού, γίνονται εμφανή και ξεκάθαρα στην οθόνη του υπολογιστή. Εσείς παρακολουθείτε τα στάδια της θεραπείας . Βλέποντας για πρώτη φορά τη στοματική σας κοιλότητα ΄΄από μέσα΄΄ ενημέρωνεστε από τον ιατρό σας για τα προβλήματά σας. Επίσης πάντα σε αντιπαραβολή του ΄΄ΠΡΙΝ΄΄ και το ΄΄ΜΕΤΑ΄΄ βλέπετε το αποτέλεσμα.