ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Ορθοδοντική για παιδιά και ενήλικες

Στα οδοντιατρεία μας αναλαμβάνουμε περιστατικά παίδων και ενηλίκων που χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η πρώτη διαγνωστική επίσκεψη είναι δωρεάν και σας ενημερώνουμε λεπτομερώς για το σχέδιο, τον χρόνο και κόστος της θεραπείας σας.

Μεταλλικά σιδεράκια / Αόρατα σιδεράκια.

Αόρατη Ορθοδοντική

Η' ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Είναι η μέθοδος με την οποία αποκαθιστούμε ορθοδοντικές ανωμαλίες με τη χρήση λεπτών διάφανων ναρθήκων. Τοποθετούμε τους νάρθηκες διαδοχικά στο στόμα και με αυτό τον τρόπο τα δόντια μετακινούνται προς την επιθυμητή θέση. Κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ενδείκνυται για τα άτομα που θέλουν να έχουν μια εναλλακτική και αισθητικά αποδεκτή λύση -συνήθως ενήλικες- στην ορθοδοντική θεραπεία τους, αλλά τα τα κλασικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν.

To ιατρείο μας συνεργάζεται με πιστοποιημένο ορθοδοντικό εργαστήριο που χρησιμοποιεί την τεχνική Clear Aligner.

Ποια είναι η διαδικασία

Βήμα 1ο

Η πρώτη επίσκεψη

Κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό σας, γίνεται λήψη φωτογραφιών, ακτινογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης. Σε συνεργασία με τον ιατρό σας αποφασίζετε εάν θέλετε να ξεκινήσετε άμεσα την τοποθέτηση του πρώτου νάρθηκα στο επόμενο ραντεβού σας.Διαφορετικά, υπάρχει η δυνατότητα να έχετε στο επόμενο ραντεβού ένα εκμαγείο που θα σας παρουσιάζει τη νέα θέση και σύγκλειση των δοντιών σας, ακριβώς όπως θα είναι μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας.
Βήμα 2ο

Κατασκευή νάρθηκων

Ξεκινώντας λοιπόν, κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο για εσάς οι πρώτοι νάρθηκες, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όπως τονίσαμε οι νάρθηκες αυτοί φτιάχνονται σε εξειδικευμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια, πιστοποιημένα από τις εταιρείες που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό, όπως είναι η Clear Aligner.
Βήμα 3ο

Λήψη του πρώτου "set up"

Στην πρώτη συνεδρία λαμβάνεται το πρώτο “set up” (μια συσκευασία με τους πρώτους νάρθηκες), τους οποίους εφαρμόζετε στο στόμα σας και αλλάζετε διαδοχικά ανά εβδομάδα περίπου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού σας. Ο κάθε νάρθηκας που εφαρμόζεται μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σας μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και χαμόγελο που θέλουμε.

Πλεονεκτήματα

ΑΟΡΑΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ
  • Οι νάρθηκες κατασκευάζονται από διαφανές υποαλλεργικό ακρυλικό και «συρταρώνουν» στην επιφάνεια των δοντιών. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να είναι ιδιαίτερα ανεκτοί από εσάς και το σημαντικότερο να μην είναι ορατοί από τους συνομιλητές σας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα ούτε στην εργασία σας αλλά ούτε και στην κοινωνικότητά σας.
  • Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση.
  • Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή, καθώς μπορούμε να τους αφαιρούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα, να τους βουρτσίζουμε και να τους καθαρίζουμε με αραιά στοματικά διαλύματα, όπως ακριβώς και τη στοματική μας κοιλότητα για τη διατήρηση ευχάριστης και δροσερής της αναπνοής.
  • Δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.
  • Η περίοδος προσαρμογής ανέρχεται σε 2-3 24ωρα, κατά τα οποία νιώθετε αφενός μια ελαφριά πίεση στα υπό μετακίνηση δόντια αφετέρου μια ελάχιστη διαφοροποίηση στην ομιλία, κυρίως στα οδοντικά και συριστικά σύμφωνα. Οι πιθανές ενοχλήσεις παρέρχονται μετά την πάροδο των 3 ημερών.

Μειονεκτήματα

ΑΟΡΑΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ

Μειονέκτημα της αόρατης ορθοδοντικής είναι ότι με τους διαφανείς νάρθηκες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν όλες οι ορθοδοντικές ανωμαλίες.

Παρόλα αυτά, πετυχαίνονται πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και σε περιστατικά που έχουν μεγάλους συνωστισμούς, αραιοδοντίες κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση η αόρατη ορθοδοντική αποτελεί λύση επιλογής σε συνωστισμούς, σε υποτροπές προηγουμένων ορθοδοντικών θεραπειών, σε μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες.
Απλά απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας!

Δαβάκη 49, Καλλιθέα

Αθήνα, 1ος όροφος

Αθανασίου Διάκου 7

Καμένα Βούρλα, 1ος όροφος

Τηλ. Επικοινωνίας

210.957.3232 | 2235.301342

Επείγοντα περιστατικά

210.957.3232