ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Προσφέρουμε πλήρη οδοντιατρική φροντίδα και ενημέρωση σε μικρούς και μεγάλους ασθενείς!

Συμβουλές στοματικής υγιεινής

 • Υγιεινή διατροφή
 • Περιορισμός της ζάχαρης
 • Συνίσταται βούρτσισμα 2-3 φορές την ημέρα, τουλάχιστον πρωί – βράδυ
 • Μην καπνίζετε
 • Να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας ανά 2-3 μήνες
 • Να επισκέπτεστε ανά 6μηνο τον οδοντίατρό σας για προληπτικό έλεγχο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Θεραπεία ουλίτιδας-Περιοδοντίτιδα

Περιοδοντίτιδα είναι η νόσος που προσβάλλει όλους τους ιστούς που περιβάλουν και στηρίζουν τα δόντια μας (ούλα, συνδετικές περιοδοντικές ίνες, οστό). Τα αρχικά συμπτώματα είναι έντονη φλεγμονή στα ούλα με αιμορραγίες, πρήξιμο και πόνο και στην συνέχεια έχουμε κινητικότητα και μετακίνηση των δοντιών. Η κατάληξη μιας αθεράπευτης περιοδοντίτιδας είναι δυστυχώς η απώλεια των δοντιών.

Επίσης έχει αποδειχθεί από πάρα πολλές έρευνες ότι η μικροβιακοί παράγοντες της νόσου αυτής επιδρούν αρνητικά στην γενικότερη υγεία του οργανισμού μας ενώ άλλοτε συνδέονται ή επιβαρύνουν γενικές παθήσεις όπως:

 • Καρδιαγγειακές παθήσεις
 • Ζακχαρώδη διαβήτη
 • Εγκεφαλικά επεισόδια
 • Οστεοπόρωση κ.α.

Ποια είναι η θεραπεία;

Καταρχήν όχι πανικός. Η θεραπεία μπορεί να είναι είτε συντηρητική με την εφαρμογή υπερήχων, εργαλείων χειρός και τη λεγόμενη ριζική απόξεση, είτε χειρουργική με την ταυτόχρονη (όπου χρειάζεται) τοποθέτηση μοσχευμάτων.

Η Ουλοπλαστική είναι η  χειρουργική αφαίρεση ή πρόσθεση ουλικού ιστού και εφαρμόζεται σε περιπτώσεις με προχωρημένη περιοδοντίτιδα όπου όλες οι άλλες συντηρητικές θεραπευτικές μεθόδοι δεν αποδίδουν.

Ουλοπλαστική με χρήση LASER

Στα οδοντιατρεία μας εφαρμόζουμε LASER τελευταίας γενιάς, βελτιστοποιώντας τη θεραπεία σας.

Δειτε περισσοτερα

Για οποιαδήποτε απορία καλέστε μας ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Παιδοδοντία-Πρόληψη

Από νωρίς εκπαιδεύουμε τους μικρούς μας ασθενείς με τις ενδεδειγμένες τεχνικές και οδηγίες στοματικής υγιεινής ώστε να αποφύγουμε την ουλίτιδα αλλά και την τερηδόνα στα νεογιλά και στα μόνιμα δόντια.

Για τα παιδιά η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται με την ανατολή του πρώτου δοντιού για την καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση και των γονιών ή των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Τα παιδικά δοντάκια είναι σημαντικά γιατί με αυτά μαθαίνουν να μασούν τις πρώτες τους τροφές. Τα βοηθούν στην ομιλία, και κρατούν τους χώρους που θα χρειαστούν τα μόνιμα δόντια.

Η παραμέληση λοιπόν με την πεποίθηση ότι θα αλλαχθούν είναι λάθος!

Στα οδοντιατρεία μας προσφέρουμε στους μικρούς μας ασθενείς:

Προληπτικά σφραγίσματα "Sealants"

Στα έξι τους χρόνια ανατέλλουν στο στόμα οι πρώτοι μόνιμοι τραπεζίτες. Είναι δόντια που δεν θα αλλάξει πια το παιδί. Με ένα λεπτό στρώμα υλικού σύνθετης ρητίνης κλείνουμε τις βαθιές αύλακες και τα βοθρία του δοντιού. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τα δόντια από την τερηδόνα ανώδυνα, γρήγορα και βέβαια χωρίς τη χρήση τροχού.

Φθορίωση

Όπου κρίνουμε ότι υπάρχει τάση στο παιδί για τερηδονισμό εφαρμόζουμε τοπικά φθόριο, ισχυροποιώντας το σμάλτο των δοντιών και επιτυγχάνοντας την επανασβεστίωσή τους σε ήδη υπάρχουσες αρχόμενες τερηδόνες, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε με τον τροχό και σφράγισμα αυτών.

Οδηγίες στοματικής υγιεινής

Ώστε οι μικροί μας ασθενείς να μάθουν από νωρίς να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους και να προλαμβάνουν τερηδόνα και ουλίτιδα.
Μικροί ασθενείς.....Μεγάλα χαμόγελα!!!

Εγκυμοσύνη και στοματική υγεία

Σε αυτή τη θαυμάσια περίοδο που διανύει μια γυναίκα βιώνει πολλές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές. Οι μέλλουσες μητέρες επικεντρώνονται περισσότερο στην υγεία και τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού τους που πολλές φορές παραμελούν την στοματική τους υγεία.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης εκκρίνονται πολλές διαφορετικές ορμόνες οι οποίες είναι σημαντικές για την συνολική ανάπτυξη του παιδιού. Αυτές οι ορμονικές διαταραχές σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση γλυκών και άλλων εδεσμάτων μπορεί μικρά προβλήματα που μπορεί να προϋπάρχουν να τα εντείνουν.

‘Ενα συχνό φαινόμενο είναι η λεγόμενη επουλίδα της εγκυμοσύνης. Δημιουργείται μια τοπική φλεγμονή στις μεσοδόντιες θηλές των ούλων της εγκύου η οποία εμφανίζεται συνήθως το 1ο τρίμηνο και υποχωρεί μετά τον τοκετό.

Το συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών, η χρήση οδοντικού νήματος και οι σωστές διατροφικές συνήθειες τις εγκύου είναι πολύ σημαντικές τόσο για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου όσο και για την ίδια.

Έαν είστε ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος καλέστε μας ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να απολαύσετε αυτή την όμορφη περίοδο της ζωής σας όπως σας αξίζει!

Αθλητισμός και στοματική υγεία

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας ο αθλητισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερα άτομα και έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων.

Όλο και περισσότερα παιδιά και ενήλικες διαφόρων ηλικιών ασχολούνται με κάποιο άθλημα ή συμμετέχουν σε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Παρόλο που είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και ευεργετική για το σώμα μας, ενέχει δυστυχώς, κινδύνους τραυματισμών.

Αθλητικοί Νάρθηκες

Το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, οι πολεμικές τέχνες και άλλα αρκετά δυναμικά αθλήματα, μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στην περιοχή του προσώπου και των δοντιών. Οι αθλητικοί νάρθηκες είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος πρόληψης μελλοντικών τραυματισμών.

Διακρίνονται σε τρεις τύπους:

Προκατασκευασμένοι νάρθηκες

Προκατασκευασμένοι νάρθηκες από πλαστικό που διατίθονται ευρέως στο εμπόριο ως φθηνή λύση, και

Μερικώς προσαρμοζόμενοι νάρθηκες

Οι μερικώς προσαρμοζόμενοι νάρθηκες από θερμοπλαστικό υλικό όπου καλείται ο αθλητής να ζεστάνει τον νάρθηκα και να τον τοποθετήσει στο στόμα.
Δυστυχώς οι νάρθηκες αυτοί δεν μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία καθώς δεν είναι εξατομικευμένοι και δεν εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια του κάθε αθλητή.

Εξατομικευμένοι νάρθηκες

Οι εξατομικευμένοι νάρθηκες που κατασκευάζονται από το εξειδικευμένο εργαστήριο του οδοντιατρείου μας από πολυμερές υλικό υπερτερούν σε σχέση με τους κοινούς τυποποιημένους νάρθηκες του εμπορίου σε πληθώρα πραγμάτων όπως:
 • έχουν ιδανική εφαρμογή στα δόντια καθότι είναι απόλυτα προσαρμοσμένοι στον κάθε ασθενή
 • προστατεύουν τα δόντια και τους γύρω ιστούς στο μέγιστο από ενδεχόμενο χτύπημα
 • είναι πολύ μεγαλύτερης αντοχής στη φθορά και άρα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
 • επιτρέπουν την κατάποση όταν τους φοράτε
 • επιτρέπουν την ομιλία

Στα οδοντιατρεία μας, σε 2 μόνο επισκέψεις σας παρέχουμε την δυνατότητα να φτιάξετε αθλητικούς νάρθηκες απόλυτα εξατομικευμένους για μέγιστη προφύλαξη των δοντιών από τραυματισμούς κατά την αθλητική σας δραστηριότητα.

Βήμα 1ο

Η πρώτη συνεδρία

Στην 1η συνεδρία ο οδοντίατρος θα πάρει το ιστορικό του ασθενή, θα κάνει έναν ενδελεχή στοματικό έλεγχο και θα πάρει στοματικά αποτυπώματα για να κατασκευαστεί από την αρχή και μόνο για το δικό του στόμα ο νάρθηκας. Τότε θα επιλεγεί και ο κατάλληλος νάρθηκας ανάλογα με το είδος του αθλήματος.
Βήμα 2ο

Η δεύτερη συνεδρία

Στην 2η συνεδρία θα γίνει η δοκιμή και η παράδοση του νάρθηκα μαζί με οδηγίες για την ορθή χρήση και συντήρησή του.
Τόσο απλά, τόσο εύκολα!

Για οποιαδήποτε απορία καλέστε μας ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Δαβάκη 49, Καλλιθέα

Αθήνα, 1ος όροφος

Αθανασίου Διάκου 7

Καμένα Βούρλα, 1ος όροφος

Τηλ. Επικοινωνίας

210.957.3232 | 2235.301342

Επείγοντα περιστατικά

210.957.3232